Over TvT

TvT is een dynamische leergang die elke keer weer beter wordt na de lessen die we geven. De samenwerking met de deelnemers binnen bedrijven die deze cursus volgen is de basis van het weer volgende succes. Tot nog toe (mid 2017) hebben we ongeveer 10 leergangen gegeven op T-mobile en 2 bij het ministerie van Financien en momenteel 1 bij de marketing afdeling van NUON. De mogelijkheden om vanuit hier verder uit te breiden zien er veel belovend uit!

Maar waarom organiseren we deze cursus?

In Februari 2015 Zijn we bij T-mobile Digital Services gestart met een experiment. Een Mobiel Teken Laboratorium. Dit initiatief ontstond vanuit een behoefte die lag bij het toenmalige Digital Services om de tekstuele focus meer in balans te brengen met het gebruik van beeld en om mensen meer met elkaar problemen te laten oplossen. Kenny Darmadji (T-mobile) en Dennis Luijer (Visually yours), allebei Delftse ingenieurs, kwamen bij elkaar en hebben een stuk ruimte geclaimd en omgehackt naar een visuele werk ruimte. Dit was het begin van een nieuwe manier van werken binnen Digital van T-Mobile, een mode die zich inmiddels als een olievlek heeft uitgespreid over de rest van de organisatie.

Dit experiment begon met het uitdagen van een groep collega’s om te gaan tekenen. De eerste leergang was dan ook een complex geheel van 8 lessen, waar we zijn gestart met 18 man en eindigde met 6. De manier waarop we bezig waren om mensen aan het tekenen te krijgen was gewoon te moeilijk. Na een grondige (visuele) evaluatie zijn we tot de huidige vorm van de cursus gekomen.

3 lessen van 3 uur om de twee weken met huiswerk in de tussentijd. Wat we initieel behandelen stimuleert de wil om zelf te willen tekenen, gezien vanuit de professionele meerwaarde, maar ook vanwege de leuke en sociale vorm van verkennen en delen. In de tweede les gaan we in op het samen visueel vertalen van van jouw denken zodat je dat kan delen met anderen en weer kan verbeteren. De laatste les bouwt door op les 2 en resulteert in een hoog kwalitatieve praatplaat met een bewuste keuze voor de juiste doelgroep.

Denk je dat er binnen je organisatie ruimte nodig is voor een andere manier van kijken  neem dan contact op met Dennis Luijer : dennis@visuallyyours.nl. 

Samen kijken we uw unieke probleem los en maken we samen een leergang die meer doet dan alleen mensen anders laten denken. Tijd voor Tekenen zet aan tot sneller delen en durven te gaan voor wat je denkt dat gaat leiden tot de volgende stap!

Advertisements