Zichtbaar maken van denken

Een klein beetje achtergrond om te begrijpen waarom we hier nu tijd aan besteden, ligt in een term die wanneer je deze intikt op het internet allerlei bedrijvigheid oplevert. Het gaat om “VISUEEL DENKEN” of “VISUAL THINKING” (tik maar eens in!)  Visueel denken is een verzamel naam voor een beweging van mensen die hun probleem oplossend vermogen vergroten door complexe zaken gewoon uit te tekenen. Alles wat daar uit voort komt is een resultaat van de durf om je denken ZICHTBAAR te maken. Ten eerste om je eigen gedachtes te ordenen (visual note taking) maar misschien nog veel belangrijker voor anderen (het visueel delen van je denken). In deze cursus gaan we kijken hoe we jou op jouw manier bewuster en meer vcomfortabel kunnen maken met tekenen als denk en deel tool.tekenmotor

Het simpele diagram dat hierboven staat beschrijft onze dagelijkse noodzaak om te KIJKEN om vervolgens daarop te reageren. Deze loop stelt je in staat om over te steken zonder dat je wordt aangereden, maar is binnen de context van deze lessen ook verantwoordelijk voor de manier waarop je je gedachten kan verbeteren door ze ZICHTBAAR te maken. Deze loop is constant aan het draaien… alles kan altijd beter!

Het uiteindelijke doel van deze hele cursus is om jou uit te rusten met de beginselen van een vaardigheid waar je zelf en met andere versnelt problemen kunt oplossen. Hierbij leveren we een visuele trucendoos aan sterke modellen en templates om je denken zo vorm te geven dat je er zelf sterker van wordt en waarmee je bewuster jou denken kan en wil delen.

Probeer je loop maar eens uit door een probleem ZICHTBAAR te maken en er vervolgens op te reageren. Met wat oefening wil je straks niet anders…;).

Advertisements