Visueel verhalen

De derde en laatste les van Leergang 4 bij T-mobile ging over Visueel Verhalen. Ooit ben ik een agent tegen gekomen op een beveiligings beurs. Hij had het over verhaal halen in de wijk.Hij noemde dat Verhalen. Dat was zo een mooi en interactief (en verzonnen) werkwoord dat ik het heb overgenomen en het woord visueel ervoor heb geplakt. “VISUEEL VERHALEN” is voor mij dus de activiteit van het visueel maken van je verhaal. Als je het goed doet benut je de kans om dit samen te doen met anderen, maar het kan ook prima alleen.

De aantekeningen die we hebben gemaakt zijn omgezet naar een mooi A3, waarna we op een klassikale manier het geheel met veel tips and tricks gaan uitvergroten naar een duidelijke praatplaat. Het was ook deze keer echt ongelovelijk waar de TvT-ers mee eindigde. Echt een verschil met de manier waarop we de kick-off in zijn gegaan.

Nu is het zo dat wat er allemaal getekend wordt ook direct betrekking heeft op de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemers. We zijn een verzameling aan het maken van werk dat kan worden gedeeld zodat je een beter beeld krijgt van de transitie die je meemaakt wanneer je deze cursus volgt. Check nu even die denkhouding…;).

denkers

 

 

Advertisements